Meer weten over hoe medische tape hooikoortsklachten kan verminderen?

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts; circa 20% van de bevolking. Meestal beginnen de klachten in het voorjaar door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme.

HOE WERKT MEDICAL TAPING BIJ HOOIKOORTS?

Medische tape bevat geen medicinale toevoegingen, toch blijkt uit twee inventarisaties (pilot in 2016 en 2017) dat, door Medical Taping toe te passen bij hooikoortsklachten, 84% verlichting van de klachten wordt ervaren!

Bij hooikoorts spelen de longen en het immuunsysteem een belangrijke rol. De zones van de longen liggen met name aan de bovenkant van de rug. Door de elastische medische tape direct op dit gebied aan te brengen stimuleert de tape de huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel prikkelen. Deze prikkel heeft een kalmerende werking op het afweermechanisme waardoor de hooikoortsklachten afnemen.

Wat kan je therapeut bij CARDO Healthcare

Onze therapeuten zijn speciaal opgeleid om het Medical Taping Concept goed te kunnen toepassen voor een optimaal resultaat. Belangrijk voor een goede werking van de tape is dat je op tijd begint te tapen en niet midden in het seizoen. Doorgaans zullen we drie of vier keer de tape aan moeten leggen.
Het aanleggen van de tape duurt slechts een 20 minuten.

Vul het formulier in voor vrijblijvende informatie (of neem contact met ons op)

Ik wil graag meer weten over medische tape bij hooikoorts!

Vul onderstaand formulier in zodat we vrijblijvend contact met je kunnen opnemen zodat we samen kunnen bepalen of medische tape je kan helpen hooikoortsklachten te verminderen.

Cardo Healthcare medische tape hooikoorts

* indicates required
vul je email adres in waarop we je het beste kunnen bereiken