Leefstijl

OERsterk

In het OERsterk concept kijken we naar voeding, beweging, ontspanning en mindset. We maken je leider van je gezondheid.

Alles begint met een eerste stap. Je hoeft het roer niet in één keer om te gooien. Wij helpen je om dit proces makkelijk, leerzaam en leuk te maken.

Is je lijf je lief? Leef dan preventief

OERsterk is het initiatief en het levenswerk van Richard de Leth. Geneeskundige, tegendenker, meevoeler, specialist in de preventieve leefstijlgeneeskunde.

“De weg naar gezondheid is een reis die een leven lang duurt. Ik help je een route te kiezen die je dichter bij jezelf en bij je gezondheid brengt.”

Onze OERsterk coach Annebeth theunissen over het concept en haar werkwijze.

Word ook succesvol in het bereiken én behouden van je (gezondheids)doelen! 

Loop jij al jaren met ‘vage’ klachten (vermoeidheid, huidproblemen, allergieën, stress, auto-immuunziekten, stemmingsproblemen) en heb je al van alles geprobeerd? Of heb je het gevoel van het kastje naar de muur gestuurd te worden, zonder dat je klachten verminderen? Ben jij klaar voor échte verandering? Wil je handvatten waar je écht iets mee kunt, waardoor die verandering ook voor jou haalbaar is? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Door mijn unieke manier van werken lukt het doorgaans wél om een doorbraak te creëren waar mensen soms al jaren tegen een muur aan lopen. Maar ook wanneer je ‘gewoon’ meer energie wilt hebben of beter in je vel wil zitten en je bent bereid te investeren in jouw gezondheid, ben je bij De Gezonde Psycholoog van harte welkom!

Mijn achtergrond  

Als kind wilde ik graag geneeskunde studeren. Ik heb altijd een enorme interesse gehad in de werking van het menselijk lichaam en daar wilde ik het liefst alles van weten. Ik had het geluk dat ik meteen werd ingeloot voor geneeskunde, dus ik begon vol verwachting aan de opleiding. Na enige tijd realiseerde ik mij dat dit toch niet helemaal mijn weg was. Ik kwam erachter dat ik de psyche van de mens nóg veel boeiender vond. Dus besloot ik op een gegeven moment het roer om te gooien en ben ik de psychologie in gegaan. En daar heb ik tot op de dag van vandaag nog geen moment spijt van gehad. Ik heb het mooiste beroep dat er is. Maar de interesse voor het hoe dat fascinerende lijf nou in elkaar zit en precies werkt, dat is altijd gebleven.

In mijn werk als GZ-psycholoog liep ik echter steeds vaker tegen de beperkte blik van de psychologie aan. De focus was vooral gericht op de psyche en het gedrag, terwijl welzijn door zoveel meer bepaald wordt dan alleen dat. Als je daar niets mee doet, dan laat je een goudmijn aan mogelijkheden liggen.

Uit eigen ervaring wist ik dat een gezonde leefstijl en voeding een enorme invloed hebben. Niet alleen op hoe fit je je voelt, maar zeker ook op je stemming, je concentratie, je slaap, je geheugen, enz. Als iemand psychische klachten heeft, kan het dus zomaar zijn dat deze (mede) in stand gehouden wordt door een gebrek aan de juiste voeding.

Daarom ben ik mij gaan specialiseren op het gebied van leefstijl en voeding en heb ik onder andere de Oersterk Coach-opleiding gedaan bij Richard de Leth. Hierdoor kan ik jou heel gerichte adviezen geven, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en jouw specifieke klachten. Vervolgens kan ik een voor jou op maat gesneden plan van aanpak opstellen dat aansluit bij jouw unieke wensen, doelen en mogelijkheden.

Kijk ook op degezondepsycholoog.com voor meer informatie

WIL JE MEER WETEN?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel, WhatsApp of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

“Uw gezondheid is onze passie”