Neurologische revalidatie

Een neurologische aandoening heeft een enorme impact op jouw leven. Sommige dingen kun je niet meer doen, vanzelfsprekende handelingen verlopen ineens heel erg moeizaam en dat is lastig, frustrerend en vaak moeilijk te accepteren. Onze therapeuten helpen jou bij het weer aanleren van alledaagse taken en het weer zo goed mogelijk functioneren.

Daarnaast zorgen ze ervoor dat jouw lichaam optimaal fit en dat jouw conditie zo goed mogelijk blijft

Wat is de aanpak van de verschillende disciplines?

Tijdens de fysiotherapie wordt gewerkt aan kracht, uithoudingsvermogen, balans en coördinatie. Er wordt samen gekeken naar de probleemgebieden die beperkend zijn om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Bij bijvoorbeeld krachtsverlies in een arm zal naast spierversterking ook gewerkt worden aan het verbeteren van de functie zoals reiken en het buigen of strekken van de arm.

De ergotherapie wordt ingezet om verder te werken aan het verbeteren van functies bij bv bij een verstoorde handfunctie, maar zal ook meedenken indien hulpmiddelen gewenst zijn. Middels een huisbezoek zal worden geïnventariseerd welke middelen nodig zijn om de zelfstandigheid zoveel mogelijk te kunnen behouden. Bij cognitieve stoornissen zoals bv voorkomt na een CVA, zal aandacht- en focustraining worden toegepast. Mocht een hulpmiddel zoals een scootmobiel en/of een aangepaste fiets worden aangeschaft, zal de ergotherapeut je leren hoe je deze moet besturen.

WIL JE MEER WETEN?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel, WhatsApp of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

“Uw gezondheid is onze passie”