COVID revalidatie Veldhoven & Waalre

Wanneer je besmet bent geraakt met het coronavirus kan dit tot langdurige lichamelijke klachten leiden. Dat je bent genezen, betekent niet dat jouw vitaliteit weer hetzelfde is als voorheen. Vandaar dat Zorginstituut Nederland het aanraadt om voor paramedische herstelhulp te kiezen, wanneer dit nodig is. Fysiotherapie valt onder deze herstelzorg. Bij Cardo Healthcare in Veldhoven en Waalre worden ex-coronapatiënten begeleid in het hersteltraject.

Essentiele begeleiding

COVID-revalidatie met behulp van de fysiotherapeut is specialistisch werk en bestaat uit het optrainen van verloren spiermassa en het verbeteren van de longcapaciteit.

Fysiotherapiepraktijken, die deze specialistische zorg kunnen bieden zijn aangesloten bij het Chronisch Zorgnet. Er wordt Chronisch Zorgnet verwacht dat er met meerdere disciplines naar het COVID herstel wordt gekeken.

Onder het dak van Cardo Healthcare werken fysiotherapeuten, ergotherapeuten, cesartherapeuten en diëtisten intensief samen om het hersteltraject optimaal te laten verlopen.

Cardo Healthcare Veldhoven en Waalre zijn beiden zo’n gespecialiseerde praktijk.

Hightech apparatuur

Bij Cardo Healthcare wordt er gebruik gemaakt van hightech cardio- en trainingsapparatuur.

Hiermee kan heel specifieke krachttraining aangeboden worden die afgestemd is op spierrevalidatie na het doormaken van COVID.

Deze zogenaamde eGym apparatuur geeft een op de persoon afgestemde trainingsroutine, waarbij de apparatuur compleet is afgesteld op het persoonlijke lichaam. Dit, in combinatie met allerlei therapeutische trainingen, zoals ademhalingsoefeningen, zorgt ervoor dat de spierkracht en het inspannings- en uithoudingsvermogen worden verbeterd en langzaamaan terugkomen op het oude niveau.

Paramedische herstelzorg regeling

Zorginstituut Nederland heeft van de minister van Volksgezondheid de opdracht gekregen om de zorg voor ex COVID-19 patiënten goed te organiseren.

De organisatie heeft gemerkt dat paramedische herstelzorg cruciaal is in een groot aantal gevallen. Vandaar het besluit dat de mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus, of tekenen van een besmetting hebben ervaren zonder een test te laten doen, recht hebben op 50 fysiotherapeutische behandelingen uit de basisverzekering.

Je hoeft dus niet aanvullend verzekerd te zijn om aanspraak te kunnen maken op deze zorg.
Deze regeling geldt onder andere ook voor ergotherapie en logopedie.

Ga naar www.longtherapie.nl als u meer informatie over de COVID-19 behandeling wilt hebben.

Blijf niet rondlopen met je klachten en maak een afspraak in Veldhoven of Waalre

WIL JE MEER WETEN?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel, WhatsApp of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

“Uw gezondheid is onze passie”