Burn-out revalidatie

Een burn-out heeft grote gevolgen op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak. Het daarbij belangrijk dat alle drie gebieden worden meegenomen in het behandelen van een burn-out. Bij Cardo Healthcare behandelen we deze klacht door meerdere disciplines waarbij de therapeuten overlappend op elkaar vakgebied werken. Dat betekent bijvoorbeeld dat een ergotherapeut zich niet enkel bezighoudt met activiteitenplanning, maar ook rekening houdt met interne motivatie en gedragspatronen die het herstel belemmeren of juist kunnen bevorderen.

Het behandelteam van de burn-out revalidatie bestaat uit een psycholoog, ergotherapeut en een fysiotherapeut. Tijdens een intake wordt besproken waar de hulpvraag ligt en welke disciplines hiervoor moeten worden ingezet. Dit betekent dat een behandeling wordt afgestemd op de persoonlijke doelen en behoeften. Wij hanteren maatwerk en evalueren regelmatig wat de efficiëntie van de behandeling ten goede komt.

Gedoseerd bewegen en opbouwen van conditie, kracht en uithoudingvermogen wordt gedaan op basis van de huidige belastbaarheid. Hierbij wordt het lichaamsbewustzijn gestimuleerd en leer je de signalen van je lichaam beter herkennen. Vervolgens wordt het interpreteren en het handelen naar deze signalen tijdens de fysiotherapeutische begeleiding uitgebreid bekeken. Bewustwording van gedachtenpatronen en strategieën van handelen komen tijdens de behandeling bij elke discipline steeds terug.  Denk hierbij aan het stellen van regels die we onszelf opleggen of bij het prioriteren van activiteiten waardoor je vastloopt.

WIL JE MEER WETEN?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel, WhatsApp of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

“Uw gezondheid is onze passie”