Rugklachten

Onze therapeuten begeleiden en behandelen jou om zo goed mogelijk te kunnen herstellen van jouw rugklachten.

Blijf niet rondlopen met je klacht, maak nu een afspraak!

Rugklachten

Lage rugpijn

Lage rugpijn wordt ook wel in de volksmond spit of lumbago genoemd. Vier van de vijf mensen hebben er weleens last van gehad. De oorzaak is vaak moeilijk te achterhalen. We weten dat bij de meeste mensen de spieren, banden en gewrichten in de rug betrokken zijn. In de meeste gevallen en zelfs bij erge pijn is er geen sprake van een ziekte of blijvende schade. Mensen met lage rugpijn hebben pijn onder in hun rug. De pijn kan ook uitstralen naar de bil of het been. Lang staan of zitten, maar ook bewegen, kan behoorlijk pijn doen. Bij sommige mensen is de rugpijn eenmalig, anderen hebben geregeld klachten.

Het bekken kan eveneens betrokken zijn. Een bekkenklacht wordt vaak ervaren als pijn in de lage rug. Een fysiotherapeutisch onderzoek kan duidelijkheid geven of de pijn vanuit het bekken of de lage rug veroorzaakt wordt. Indien er geen duidelijke afwijking gevonden wordt spreekt men ook wel van aspecifieke rugklachten. De behandeling bij Cardo Healthcare wordt altijd afgestemd op de specifieke wensen en behoeften van het individu. Andere disciplines worden indien nodig betrokken zoals de ergotherapeut, podotherapeut of onze psychologe.

Acute rugklachten

Een acute klacht kan ontstaan bij tillen, sporten of spontaan bij het maken van een willekeurige beweging. Zoals eerder genoemd is de lage rug vaak aangedaan, maar ook de midden-of bovenrug kan problemen veroorzaken. Daarnaast kunnen de ribben betrokken zijn bij een blokkade en veroorzaken vaak een scherpe of zeurende pijn bij het draaien of inademen. Jouw fysiotherapeut kan bij deze acute klachten gepaste adviezen geven, zorgen voor pijnvermindering door te behandelen met manuele technieken, shockwave, medical taping of dry needling.

Specifieke rugklachten

Een operatie aan de rug kan een behoorlijke impact hebben. Verschillende operaties zijn mogelijk aan de wervelkolom zoals een versmalling van het gedeelte waar de zenuwen uittreden (wervelkanaalstenose), of het vastzetten van de wervels (spondylodese) bij een wervelafglijding (spondylolysthesis).

Al deze operaties worden post operatief door de fysiotherapeut behandeld. De behandeling bestaat uit het leren omgaan met de klachten en beperkingen en het versterken van de rug en romp spieren. Het doel hierbij is om persoonlijke activiteiten zoals sport of werkzaamheden te kunnen hervatten.

Nekklachten

Nekklachten kunnen zorgen voor een forse beperking bij alledaagse handelingen. Ook hierbij kunnen we een onderscheid maken in acute en de meer chronische klachten. Wij behandelen uiteenlopende klachten zoals acute nekklachten, status na een nek o.k of whiplashklachten. Neem contact op voor meer informatie over onze behandelmogelijkheden.

WIL JE MEER WETEN?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel, WhatsApp of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

“Uw gezondheid is onze passie”