Spier Peesrevalidatie

Onze fysiotherapeuten hebben reeds jarenlange ervaring in het behandelen van spier-pees klachten en tevens hebben zij unieke middelen in onze praktijken om deze blessures adequaat te kunnen diagnosticeren en behandelen.

Om pees-spierklachten goed te kunnen behandelen heb je naast veel ervaring uiteraard ook de tools nodig om optimaal te kunnen behandelen. We hebben daarvoor de beschikking over:

Shockwave

Je kunt met beweegprogramma’s en gedrag- en houdingsverandering veel doen. Bijna alle herstelprogramma’s werken ermee. Soms in combinatie met massage, of dry-needling, maar meestal is dat niet eens nodig. Bij een groot aantal chronische pijnklachten echter helpen oefeningen alléén niet. Er zijn gebieden ontstoken of pezen en slijmbeurzen verkalkt. Maar ook verkrampingen of spierknopen kunnen zo hardnekkig zijn dat medicatie, injecties of deep-tissue-massage zelfs niet helpt. In die gevallen biedt shockwave therapie vaak een uitkomst.

Schouder, knie, elleboog, hiel

Bij een verkalkte schouder helpt shockwave therapie de pijn te verlichten en de beweeglijkheid van je schouder te vergroten. Door de kalk te ‘vergruizen’ wordt de pijn minder en kun je gericht werken aan je herstel. Bij chronische ontstekingen zoals een golferselleboog helpt het de ontsteking wegnemen waardoor én de pijn verminderd én je je beter kunt bewegen. Hetzelfde geldt voor problemen met de pezen in knie en hiel.

Waarom werkt shockwave therapie zo goed?

De methode is heel doelgericht: met kleine hoogenergetische geluidsgolven maken we het gebied waar het probleem zit ‘los’. Dat is heel precies: die ene pees, dat ene aanhechtingspunt. De schokgolf stuurt een pakketje energie over het pijnpunt in je lichaam. Tijdens een behandeling krijg je in ruim tien minuten ongeveer drieduizend shocks. Die golven van energie maken de verkalkte of verkleefde gebieden los.

Het brengt zelfgenezend vermogen op gang

Shockwave therapie helpt het zelfherstellend vermogen van je lichaam te herstellen door de stofwisseling te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren. Omdat je je meteen makkelijker kunt bewegen, kun je het beweegprogramma sneller beginnen.

kijk op www.veldhovenshockwave.nl als je meer wilt weten over deze behandelmethode

Echografie

om de diagnose na onderzoek te kunnen ondersteunen is het ideaal om een patient ook met echo apparatuur te kunnen bekijken. Zo kun je de oorzaak van een klacht vaak nog beter in beeld brengen. Dit echografie onderzoek kan ondersteunend door onze fysiotherapeut uitgevoerd worden, of door onze arts radioloog dr Carli, op verzoek van de huisarts of de specialist

Krachtrevalidatie op eGYM apparatuur:

na herstel van een klacht of blessure is het van groot belang om de spiergroepen die aangedaan zijn geweest weer opnieuw te trainen. Deze specialistische revalidatie voeren we niet uit op ouderwetse krachtapparaten, maar op de nieuwste electronische trainingsapparatuur: eGYM. Hier kunnen we mensen op laten revalideren die net een nieuwe knie of een nieuwe heup hebben gekregen, maar ook mensen die aan het herstellen zijn van een chemokuur of een hartoperatie. Wil je meer weten over de eGYM, neem dan contact met ons op.

WIL JE MEER WETEN?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel, WhatsApp of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

“Uw gezondheid is onze passie”