Stressregulatie

Onze therapeuten begeleiden en behandelen jou om zo goed mogelijk te kunnen helpen met jouw stressregulatie.

Blijf niet rondlopen met je klacht, maak nu een afspraak!

Stressregulatie

Spanning of stress ervaren we op verschillende manieren en het kan lastig om dit af te bouwen of te reguleren. Verschillende factoren zoals werkstress, ingrijpende life events of een disbalans tussen werk, privé en sociale activiteiten zijn soms moeilijk te beïnvloeden. Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat je op fysiek en/of mentaal vlak energie verliest, of je het gevoel geven dat je onvoldoende ruimte hebt om dingen te doen waar je zelf plezier in hebt. Dit kan resulteren in verhoogde (spier)spanning, een verhoogde (borst)ademhaling, piekeren, slaapproblemen of een energietekort.  Bij Cardo Healthcare geven we individueel of in groepsvorm je handvatten om een betere balans te creëren en om spanningen beter te kunnen reguleren. We maken gebruik van aandachts- en ontspanningsoefeningen, passen ademhalingstechnieken toe en zorgen dat je lichaamsbewustzijn verbeterd. Je leert herkennen wanneer je spanning opbouwt en op welke manier je deze op een efficiënte manier kunt reguleren of afbouwen. Zeker in het geval van chronische pijnklachten, burn-out klachten of als je een tekort aan energie ervaart zullen deze methodieken je verder kunnen helpen in je herstel.

Stressregulatie: technieken en methodieken

Hieronder op een rij de verschillende technieken en methodieken die worden toegepast bij de spanningsregulatie therapie:

  • Aanleren van een efficiënte buikademhaling en ademhalingsoefeningen.
  • Aandachtsoefeningen die bijdragen aan het herkennen van spanningen in je lichaam, bewust worden van (disfunctionele) gedachten en je helpen “ervaren in het nu”
  • Ontspanningsoefeningen; verschillende vormen die praktisch of passief worden gedaan. Hierbij komen autogene training, visualisatie en spierontspanning aan bod.
  • Educatie over de functie van “stress” en de impact hiervan op je lichaam en mentaal welbevinden.

Blijf niet rondlopen met je klacht en maak een afspraak in Veldhoven of Waalre!

WIL JE MEER WETEN?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel, WhatsApp of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

“Uw gezondheid is onze passie”