Diabetes behandeling Veldhoven & Waalre

Fysiotherapie bij Cardo Healthcare gericht op diabetes heeft veel voordelen voor mensen met Diabetes Mellitus. Normaal regelt het lichaam de bloedsuikerspiegel heel nauwkeurig met het hormoon insuline. Mensen met diabetes maken zelf onvoldoende of geen insuline meer aan, of hun lichaam reageert niet efficiënt op de insuline. Bij een verstoring in deze stofwisseling, loopt de bloedsuiker veel te hoog op.

Fysiotherapie kan een gunstige invloed hebben in zowel de preventie als het verloop van diabetes. De therapie heeft direct invloed op de verbetering van de insulinegevoeligheid, glucosemetabolisme en –tolerantie. Dit betekent dat de bloedsuikerspiegel stabieler wordt en je belastbaarheid verbeterd.

Diabetes Oefenprogramma’s

Door het begeleid trainen middels een persoonlijk oefenprogramma wordt je lichaamssamenstelling veranderd en verlies je op een gezonde manier overtollig gewicht.

We werken met high tech apparatuur zoals de Egym© waarbij een specifiek trainingsprogramma is opgesteld voor mensen met stofwisselingziekten zoals Diabetes. Je voortgang kan nauwkeurig worden gevolgd en indien nodig worden bijgesteld.

Oefentherapie onder begeleiding van onze fysiotherapeuten biedt uiteindelijk vele voordelen voor mensen met diabetes. Hieronder een opsomming van de langetermijneffecten van gerichte oefentherapie:

  • Vergroting botdichtheid
  • Verbeterde glucosetolerantie
  • Positieve invloed op de bloeddruk
  • Verbetering insulinegevoeligheid

Wij staan graag voor je klaar om een persoonlijk behandelplan met je op te stellen, om samen te werken aan het verbeteren van je gezondheid!

Blijf niet rondlopen met je diabetes klachten en maak een afspraak in Veldhoven of Waalre

WIL JE MEER WETEN?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel, WhatsApp of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

“Uw gezondheid is onze passie”