Burn-Out

Een 42-jarige man bezoekt de praktijk met burn-out en covid 19 klachten. De burn-out klachten zorgen voor een verminderde fysieke belasting en problemen met prikkelverwerking.

Het onderzoek

 Na een vragengesprek met de man, is in kaart gebracht wat de klachten zijn waar de man tegen aan loopt. Zo geeft de man aan dat hij veel minder aan kan dan voorheen, zowel fysiek is hij sneller vermoeid. Werken is momenteel niet meer mogelijk. Maar ook het huishouden doen, spelen met kinderen of buiten wandelen is te belastend.

Daarnaast komt naar voren dat de man ook moeite heeft met prikkelverwerking. Dit uit zich in hoofdpijnklachten of soms duizeligheid. Felle lichten, lawaai en drukte om hem heen verergeren deze klachten.

De behandeling

 Vakkundig en gelet op de man zijn belastbaarheid zijn we gestart met het opbouwen van de man zijn conditie en spierkracht. Nu enkele maanden na het begin kan de man weer lange stukken buiten fietsen en lopen. Ook kan de man nu weer een bootcamp les meedoen.

Daarnaast hebben we onze ergotherapeut ingeschakeld. Deze is gespecialiseerd in het helpen met onder andere prikkelverwerking. Door met de man te kijken naar zijn belasting en belastbaarheid, het inplannen met rustmomenten en andere dingen kan de man nu weer met zijn kinderen samen spelen.

Meer weten? Maak een afspraak!