RICK LONEUS

ERGOTHERAPEUT

Dat ik in de zorg zou gaan werken, bleek al snel uit alles wat mijn interesse trok. Ik wil graag wat voor de medemens kunnen betekenen op het gebied van gezondheid en welzijn.

Blijf niet rondlopen met je klacht, maak nu een afspraak!

Dat ik in de zorg zou gaan werken, bleek al snel uit alles wat mijn interesse trok. Ik wil graag wat voor de medemens kunnen betekenen op het gebied van gezondheid en welzijn.
Uiteindelijk viel ik voor het vakgebied Ergotherapie en doorliep ik van 2009 tot 2013 met plezier de opleiding tot Ergotherapeut bij Zuyd Hogeschool. 

Ergotherapie richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven. Klachten worden daarbij altijd bekeken vanuit zowel fysiek als psychisch perspectief.
Dat geldt ook voor de behandeling van de klacht en het advies over hoe ermee om te gaan.
Dus ergotherapie sluit goed aan op het kunnen bieden van zorg in de meest brede zin van het woord. 

Als therapeut observeer en analyseer ik problemen, die mensen ervaren gedurende dagdagelijkse dingen. Daarna gaan we samen opzoek naar een werkbare (en houdbare) oplossing.
Daar hoort een professioneel advies bij maar ook passende oefeningen voor de persoon in kwestie die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. En dat is wat mij als zorgverlener al 10 jaar drijft en motiveert. Het geeft veel voldoening om samen met de cliënten die ik mag behandelen een klacht of probleem aan te pakken en dan op zo veel mogelijk gebieden naar verbetering toe te werken.

Na het behalen van mijn diploma in 2013, heb ik eerst een jaar in de dwarslaesie revalidatie gewerkt.
Tegelijkertijd was ik werkzaam in de chronische pijn revalidatie. Het werken met dwarslaesie cliënten wekte vervolgens mijn interesse in handtherapie. Ik ontdekte dat handklachten ook een veel voorkomend probleem zijn binnen de chronische pijn revalidatie en dat dat het dagelijks handelen behoorlijk kan belemmeren.
In 2016 verdiepte ik me door middel van een opleiding handtherapie en sinds 2017 ben ik officieel ook handtherapeut. 

Aanvullend op mijn rol als ergotherapeut binnen de chronische pijn revalidatie en eerstelijns handtherapie, ben ik sinds 2020 ook werkzaam binnen de GGZ. In 2022 heb ik een opleiding gevolgd tot burn-out / bore-out coach & ergotherapie voor energieherstel.

De pijlers die bij Cardo Ergotherapie voorop staan sluiten haarfijn aan bij de kennis en visie die ik als therapeut heb als het aankomt op het verlenen van zorg: 

  • Belastbaarheid en energieverdeling
  • Handtherapie
  • Houdingstherapie

Een effectieve behandeling is leerzaam en nuttig. Maar naar mijn mening moet een behandeling ook laagdrempelig en leuk zijn. Dat zorgt voor een gezonde en natuurlijke motivatie. Als een cliënt met een lach op z’n gezicht naar huis gaat, dan ben ik tevreden en ga ik dat ook! 

WIL JE MEER WETEN?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel, WhatsApp of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

“Uw gezondheid is onze passie”

Menu