RICK LONEUS

ERGOTHERAPEUT

Dat ik in de zorg zou gaan werken, bleek al snel uit alles wat mijn interesse trok. Ik wil graag wat voor de medemens kunnen betekenen op het gebied van gezondheid en welzijn.

Blijf niet rondlopen met je klacht, maak nu een afspraak!

Het menselijk lichaam heeft mij altijd al geïnteresseerd en vooral ook gefascineerd. Ieder mens is anders en ieder mens heeft daarom een andere benadering nodig. Het kan helpen om een zorgprofessional samen met jou te laten onderzoeken welke strategie het best bij jou past om de klachten de baas te blijven.

 

Vanaf de middelbare school wist ik direct dat ik een rol wilde vervullen in de gezondheidszorg. Tijdens het hoger beroepsonderwijs was de keuze uitgebreid. Na een jaar de opleiding biometrie te hebben gevolgd, wat letterlijk ‘meten aan de mens’ betekent, wilde ik toch de behandelende zorgverlener worden en heb toen de overstap naar ergotherapie gemaakt.

 

Specialisatie en samenwerking

Tijdens de opleiding heb ik mij verder verdiept in arbeid en gezondheid en revalidatie. Waar het beroep, maar vooral ook de diversiteit aan patiënten, mij heeft laten inzien dat iedere persoon anders is en een probleem niet enkel fysiek aangepakt dient te worden. Ook de mentale en sociale factoren spelen een zeer belangrijke rol in het menselijk handelen. Daarom is het samenwerken met andere disciplines, zoals fysiotherapie, van belangrijke meerwaarde.

 

Probleemgebieden en invulling behandeling

Door het grondig inventariseren van problemen van een persoon volgen hulpvragen waar het behandelplan vervolgens uit wordt opgebouwd. Denk hierbij aan hulpvragen gericht op het gebied van hobby’s, huishouden, zelfzorg, mobiliteit en natuurlijk werk. Vanuit de hulpvragen stellen we samen doelen op waar tijdens de behandeling aan gewerkt wordt. Behandelkenmerken kunnen zijn: til- en houdingsadviezen, lig- en slaaphoudingsadviezen, advies bij re-integratie, werkplek onderzoek en -advies, arm/hand training (vaardigheden en kracht), educatie en advies over energieverdeling, advies over aanpassingen van huishouden en/of zelfzorg, WMO vraagstukken, hulpmiddelen advies.

 

Ervaart u problemen in u dagelijks handelen of terugkerende klachten? Kom op een intakegesprek!

WIL JE MEER WETEN?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel, WhatsApp of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

“Uw gezondheid is onze passie”