Jovanka Moors

fysiotherapeut

Het mooie van mijn werk als fysiotherapeut vind ik, dat het vooral heel afwisselend is. Elke persoon die met een klacht binnenkomt is anders en heeft een specifiek verhaal.

Blijf niet rondlopen met je klacht, maak nu een afspraak!

Interesse in de werking van het menselijk lichaam

Het mooie van mijn werk als fysiotherapeut vind ik, dat het vooral heel afwisselend is. Elke persoon die met een klacht binnenkomt is anders en heeft een specifiek verhaal. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het menselijk lichaam en wil graag weten hoe alles precies werkt en in elkaar zit. Na mijn studie ben ik in het Academisch ziekenhuis in Maastricht begonnen met werken als fysiotherapeut op verschillende klinische afdelingen. Hier kwam ik onder andere met neurologische en neurochirurgische patiënten in aanraking. Daar heb ik ontdekt, dat het werken met mensen met meer complexere klachten goed bij mij past. Mijn kracht zit in het verder kijken naar de impact van een klacht, waarbij de aandacht ook gaat naar het omgaan hiermee, zeker in het geval van een chronische aandoening. Ik probeer net dat stukje extra te geven, om de behandeling succesvol te maken en maatwerk te leveren.

De eerste afspraak

Allereerst inventariseer ik naast de klacht, ook de wens of de doelen van de patiënt. Wat verwacht de patiënt van mij als behandelaar? Daarnaast bespreken we naast de specifieke klacht, ook de impact op activiteiten hiervan. Samen stellen we de doelen op, waarna het plan wordt besproken zodat duidelijk is waaruit de behandeling gaat bestaan. Ik probeer samen met degene die ik in behandeling heb, het maximale haalbare te bereiken, ook in het geval van een chronische klacht.

Mijn specialisaties

Mijn aandacht ligt vooral bij het geven van uitleg over wat een klacht veroorzaakt of in stand kan houden. Soms worden patiënten van het kastje naar de muur gestuurd, waardoor ze zich niet serieus genomen worden gevoeld en dat is erg vervelend. Als omgevings- of persoonsgebonden factoren een rol spelen, wordt hier tijdens de behandeling rekening mee gehouden. De afgelopen jaren heb ik naast het behandelen van klachten van het bewegingsapparaat, mij gespecialiseerd in de psychosomatische fysiotherapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van methodieken die onder andere gericht zijn op het bewust bewegen en het afstappen van je automatische piloot tijdens inspanning of activiteiten. Daarnaast behandel ik veel rug- en nekklachten. Recentelijk ben ik begonnen met een jaaropleiding die gericht is op specifieke technieken bij het losmaken van de gewrichten, wervelkolom en het bekken.

Mijn eigenschappen

Men omschrijft mij als een geduldige, duidelijke en transparante fysiotherapeut. Ik beloof geen dingen die ik niet kan waarmaken en zal eerlijk mijn bevindingen delen. Als iets boven mijn pet gaat, stuur ik de patiënt door naar een collega waarvan ik weet dat hij of zij meer kan betekenen. Dit is iets wat wij binnen onze organisatie in zo’n geval altijd doen en dat maakt ons als behandelteam sterk. Wij vinden het belangrijk dat de patiënt bij de juiste behandelaar komt en een zo goed mogelijke behandeling ondergaat.

WIL JE MEER WETEN?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel, WhatsApp of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

“Uw gezondheid is onze passie”