Iris Zwinkels

Fysio- en oedeemtherapeut

Het menselijk lichaam zien bewegen is altijd al een interessegebied voor me geweest. Tijdens mijn studie op het CIOS met specialisatie tot ortho-bewegingsagoog heeft die passie zich verder ontwikkelt.

Blijf niet rondlopen met je klacht, maak nu een afspraak!

Het menselijk lichaam zien bewegen is altijd al een interessegebied voor me geweest. Tijdens mijn studie op het CIOS met specialisatie tot ortho-bewegingsagoog heeft die passie zich verder ontwikkelt. Een belangrijk moment hiervan was tijdens het verzorgen van een gymles op een basisschool. Dit was onderdeel van mijn curriculum voor het CIOS.  Een van mijn leerlingen had een amputatie ondergaan op 10 jarige leeftijd, maar kon met behulp van haar fysiotherapeut gewoon met de gymlessen mee doen. Dit heeft me toen zo gefascineerd dat ik het toen zeker wist: Ik wilde fysiotherapeut worden.

Tijdens verschillende stages in revalidatiecentra, ziekenhuizen, sportverenigingen en in de Oostenrijkse wintersporten is mijn interesse voor de revalidatie ontstaan en heb ik mijn droom waargemaakt. Ik besloot verder gaan te gaan studeren tot Fysiotherapeut en heb mijn opleiding in Breda gedaan.

Belangrijke aspecten tijdens mijn behandelingen vind ik het contact, duidelijkheid bieden en de revalidant zo te motiveren zodat we het onderste uit de kan zullen halen en het herstel zo effectief mogelijk te maken op korte en lange termijn.

Naast de reguliere en orthopedische revalidatietrajecten ben ik gespecialiseerd Oedeemtherapeut en kun je bij mij terecht voor oncologische revalidatie, manuele lymfedrainage, litteken mobilisaties en lymfetaping.

  • Schouder revalidatie
  • Neurorevalidatie
  • Orthopedische revalidatie
  • Gecombineerde leefstijlinterventie.
  • Medical taping
  • Shockwavetherapie
  • Dry needling (januari 2022)

WIL JE MEER WETEN?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel, WhatsApp of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

“Uw gezondheid is onze passie”